Vereniging Bewegwijzering Nederland
HomeActueel & TrendsBewegwijzeringLeden
Zoeken:

Het belang van bewegwijzering

Dikwijls wordt pas aan bewegwijzering gedacht in een stadium waarin het architectonisch ontwerp nagenoeg is uitgewerkt of de ruwbouw zelfs al in uitvoering is.

Vele tienduizenden - soms honderdduizenden - euros kunnen worden bespaard als reeds in de ontwerpfase rekening zou worden gehouden met algemeen geldende technische en ergonomische uitgangspunten van bewegwijzering.

Hoewel in principe elke bewegwijzering afgestemd wordt op de situatie, is het toch mogelijk een aantal onderdelen te standaardiseren. Dit heeft betrekking op de routing, de vormgeving en de uitvoering.

Standaardisatie in uitvoering betekent dat in meer of mindere mate gebruik wordt gemaakt van handelssytemen, maar kan ook inhouden dat uitsluitend bestaande halffabrikaten met behulp van algemene produktietechnieken worden verwerkt.
De fabricage, maar vooral de montage en de nazorg (bijvoorbeeld de mutaties) van bewegwijzering is een gespecialiseerde bezigheid.

Let bij de keuze van een producent daarom op flexibiliteit in diens produktiemogelijkheden.

Omdat de aanschaf van een bewegwijzering voor de meeste opdrachtgevers geen dagelijkse bezigheid is, verdient het aanbeveling om de begeleiding — inclusief de prijsvergelijkingen en de kwaliteitscontrole - in professionele handen te leggen.
Werk van leden
Actueel & Trends
19 oktober 2018
Het nieuwe bestuur van de Vereniging Bewegwijzering Nederland!
26 juli 2017
De Telegraaf heeft volop aandacht voor verkeersborden
30 juni 2017
Hoe krijg je de eigenwijze automobilist bij de juiste parkeergarage?

Contact VBN

Distellaar 18
5467 BN Veghel
secretariaat@bewegwijzering.nl
Home Leden Werk van leden
Het belang van bewegwijzering
Aanmelden
© 2018 Vereniging Bewegwijzering Nederland
website door LaatR.IT|Disclaimer|Privacy
Inloggen