Nieuws

Gepubliceerd op 1 september 2021 om 12:10

1/9/21

Ik ben Franka van de Gevel werkzaam bij Agmi Traffic BV en tevens (bestuurs)lid van het VBN.

Ik mag de aftrap doen voor het 1e stukje voor het VBN blog.

Bij Agmi zijn wij ontzettend bezig met ons duurzaamheidsbeleid, ondertussen een containerbegrip geworden in de maatschappij. Wat betekent dit nou? Dit gaat niet enkel over je producten, maar over het bedrijf over hoe je zaken doet, je bedrijfsvoering en niet te vergeten jijzelf. Uiteindelijk draagt iedereen binnen Agmi zijn steentje bij. In onze optiek gaat duurzaamheid dan ook niet alleen over het terugdringen van CO2‐uitstoot, milieuvervuiling en energieverbruik. Duurzaamheid gaat ook over aandacht besteden aan gezondheid en welzijn van medewerkers en het bieden van kansen. We doen er alles aan om onze producten op een verantwoorde en veilige manier te ontwikkelen.

 

Wat is mijn bijdrage? Ik blijf onderzoeken waar we kunnen verduurzamen als bedrijf, maar ook in onze producten. Het is interessant om te zien hoe de productontwikkelingen in versnelling zijn gekomen de afgelopen 5 jaar. Ook daar waar enkel de binnenzijde veranderd is om tot een duurzamer product te komen. Wat echt GAAF is, is dat we sinds 2 jaar borden (RVV of Blauw), LWW, HWW, Fietsroutes en diversen digitale bakken terughalen uit de markt en deze reviseren / binnenzijde verduurzamen tot een (bijna) nieuw product. Vaak ziet de klant het verschil niet, maar primaire materialen zijn gespaard gebleven. We breiden dit concept uit tot steeds meer producten. Nu met de materiaal schaarste, kan de klant hier veel voordeel mee hebben op snellere leveringen.

 

Ondertussen zijn we intern ook bezig met verduurzamen, we zijn bezig met het vervangen van onze lampen naar led, hebben de verwarmingsketels recentelijk vervangen en ook vervangen we eind dit jaar een printer die duurzamer is. Hiermee zie je dat we onze ketenverantwoordelijkheid nemen als producent.

 

Ik zou zeggen, vind je het leuk om hier eens over te sparren of nader kennis te maken, neem dan gewoon even contact met me op.

 

Groetjes,

Franka van de Gevel

 

Agmi Traffic & Lighting BV