Vereniging Bewegwijzering Nederland
HomeActueel & TrendsBewegwijzeringLeden
Zoeken:

Bewegwijzeringsproject Akzo Nobel

ARMADA Janse

Het prominente en schitterende nieuwbouwpand dat zichtbaar is vanaf de Rijksweg A10 is door Armada Janse aan de buitenzijde voorzien van lichtreclames en van de binnenzijde van 1.300 bewegwijzeringselementen.

 

Armada Janse die al jarenlang preferred supplier is van Akzo Nobel heeft in een eerder stadium het vorige hoofdkantoor van Akzo Nobel voorzien van lichtreclames en bewegwijzeringen. Voor het nieuwe hoofdkantoor is gewerkt volgens de richtlijnen van het huisstijlhandboek waarin alle visuele uitingen, afmetingen, kleurstellingen tot in detail zijn opgenomen.

 

Armada Janse heeft maar liefst 10 verdiepingen van het circa 12.000 m² grote mondiale hoofdkantoor van Akzo Nobel voorzien van bewegwijzeringelementen. Deze elementen zijn in samenspraak met de opdrachtgever en de architect van het pand tot stand gekomen. Een van de eisen was dat de bewegwijzering een onlosmakelijk onderdeel moest worden van het pand. De bewegwijzering past volledig in de sfeer en ambiance van het gebouw. Voor Armada Janse betekende dat veel maatwerk, waarbij op materiaal en kwaliteit door Akzo Nobel niet is bezuinigd. Er zijn luxe materialen zoals roestvast staal (RVS), glas en hout toegepast. Er is dus vooral gekozen op uitstraling en kwaliteit.

 

Materialen

Voor de bewegwijzeringselementen heeft Armada Janse verschillende materialen gebruikt. Zo zijn er veel RVS plaatjes in allerlei maten voor op deuren, lockers, flexplekken etc. gemaakt die gegraveerd zijn en ingekleurd. Verder zijn een aantal memoborden vervaardigd van een soort gelaagd glas met luxe RVS afstandshouders, waarop een transparante print is geplakt met lijnen. Uiteraard ontbreken de bordjes voor de nooduitgang en veiligheidszaken niet. Op alle kantoren van het gebouw hangen stickers op de deuren met een QR-code voor toegangscontrole. Ook is een aantal full-colours met een collage van hun merken aangebracht. Om tot de juiste keuze te komen, heeft Armada Janse van tevoren een aantal prototypes gemaakt en daarbij het verschil laten zien tussen een RVS-look ACM plaatje met een sticker erop of een RVS paneel dat uitgefreesd is en vervolgens gegraveerd en ingekleurd. Veel doet Armada Janse zelf, maar het graveren en inkleuren is uitbesteed. Het past ook in de filosofie van Armada Janse: doen waar we goed in zijn en de rest uitbesteden. Dat is wel kenmerkend voor ons bedrijf.

 

We zijn er wederom in geslaagd om de lichtreclames en bewegwijzeringen van Akzo Nobel het visitekaartje van het bedrijf te laten zijn.

» meer werk van ARMADA janse
Werk van leden
Actueel & Trends
19 oktober 2018
Het nieuwe bestuur van de Vereniging Bewegwijzering Nederland!
26 juli 2017
De Telegraaf heeft volop aandacht voor verkeersborden
30 juni 2017
Hoe krijg je de eigenwijze automobilist bij de juiste parkeergarage?

Contact VBN

Distellaar 18
5467 BN Veghel
secretariaat@bewegwijzering.nl
Home Leden Werk van leden
Het belang van bewegwijzering
Aanmelden
© 2018 Vereniging Bewegwijzering Nederland
website door LaatR.IT|Disclaimer|Privacy
Inloggen