P+R clusterborden Rotterdam

 

Vraag vanuit de opdrachtgever

Het ontwikkelen, produceren en plaatsen van P+R clusterborden waarbij het bord gecombineerd dient te worden met meerdere VVX-displays en een tekstdisplay.

Waarom AGMI Traffic & Lighting? 

Irene Maaskant, Technisch Manager Compass Infrastructuur Nederland: ”We hebben voor AGMI gekozen vanwege hun betrokkenheid bij het vorige P+R project en de positieve ervaringen vanuit onze opdrachtgever met AGMI.”

Hoe is het project verlopen?

Irene Maaskant, Technisch Manager Compass Infrastructuur Nederland: ”Het project is succesvol verlopen. AGMI heeft ons de mogelijkheid geboden om de displays aan te sluiten en te testen. De plaatsing van de borden en de ingebruikname is probleemloos verlopen. Wat Compass betreft dus een succesvolle samenwerking!”

Geleverde producten

We hebben in totaal acht Cradle-to-Cradle mastborden (vier grote en vier kleine) en vijf Cradle-to-Cradle ruiterborden ontwikkeld, geproduceerd en geplaatst. De vier mastborden voor de A-wegen (grootste maat 6,5m breed en 6,9m hoog met een tekstdisplay van 6,5m breed en 1,6m hoog) en de vier mastborden voor de N-wegen (3,5m breed en 2,7m hoog met een tekstdisplay van 3,5m breed en 0,75m hoog) zijn uitgevoerd met meerdere VVX-displays. De ruiterborden zijn geplaatst in verband met vervanging van eerder geplaatste P+R borden.

Bijzonderheden project 

Het project is een vervolg op het succesvolle project ‘P+R Rotterdam en S-nummering’ waar we nieuwe P+R bewegwijzering en S-nummering in Rotterdam ontwikkeld, geproduceerd en geleverd hebben zodat de weggebruiker op de hoogte is van de actuele hoeveelheid beschikbare parkeerplekken op de daarvoor bestemde P+R locatie. Lees hier meer over het project.

 

Binnen dit project is er nauw samengewerkt met veel stakeholders. Zo is er intensief samengewerkt met VDL zodat bij ontwikkeling van de masten het koppelvlak tussen bord en mast was afgestemd. Verder heeft er een uitgebreide Factory Acceptence Test (FAT) plaatsgevonden, waarbij de borden zijn aangesloten op de verkeerscentrale in Rotterdam, zodat de volledige inwinning van gegevens getest kon worden. Er is een volledige ketentest uitgevoerd. Dit heeft als voordeel dat de borden na het aansluiten van de connectoren direct werkte na plaatsing.

 

 

Contactpersoon: Franka van de Gevel

AGMI Traffic & Lighting

Steenweg 11b
5932 AC Tegelen

+31 77 3739100

info@agmi.nl

www.agmi.nl